Grand Tour Catalunya

16/10/2023

Som una terra de petites dimensions i distàncies curtes, però aventures, rutes i sensacions infinites i on en poques hores ens podem plantar del mar a la muntanya.

Sempre queda algun racó pendent esperant a ser descobert i és per aquest motiu que neix el Grand Tour de Catalunya, la primera proposta que permet explorar tant els racons més icònics com els més inèdits de Catalunya per poder posar a l’abast de tots els viatgers la cultura, la natura, els plaers del paladar, paisatges urbans i els entorns més rurals del país.

Inspirat en els grans viatges literaris de la burgesia del segle XIX, el Grand Tour de Catalunya és una ruta circular de més de 2000 quilòmetres on, tenint Barcelona com a punt de partida i final, recorrerem les quatre províncies catalanes en el sentit de les agulles del rellotge descobrint més tres-cents cinquanta punts d’interès i quatre-centes propostes i activitats amb essència slow basades en un turisme responsable a través de les quals us familiaritzareu i coneixereu els diversos costums i tradicions de cada part del territori, el dia a dia dels locals i els productors i productes de proximitat.

TRAM 2 ETAPA 5: UNA COPA DE VI AL PRIORAT
De Falset a Montblanc. 86km

Petites carreteres secundàries ens porten pels petits pobles de la comarca del Priorat, una terra, tant bella com dura, d’on surten alguns dels millors vins de Catalunya.

El Priorat és una comarca situada a la província de Tarragona, a Catalunya. És coneguda pel seu notable patrimoni vinícola, amb dues denominacions d’origen ben conegudes: DOQ Priorat i DO Montsant.

La DOQ Priorat és la més prestigiosa i reconeguda de les dues. Aquesta regió vinícola és famosa per produir alguns dels vins més excepcionals de Catalunya i d’Espanya. Els seus ceps s’adapten a un terreny de llicorella, una pedra característica que contribueix a la complexitat i l’elegància dels vins. Les varietats de raïm principals són el Garnatxa i el Carinyena, que donen lloc a vins potents, intensos i plens de caràcter. La DOQ Priorat és un veritable tresor per als amants del vi.

D’altra banda, la DO Montsant és una zona vinícola que envolta el Priorat. Tot i que potser no té la mateixa renom, també produeix vins excepcionals. Les seves vinyes es troben en un paisatge muntanyós impressionant, amb sòls diversos i un clima idoni per al cultiu de la vinya. Aquesta regió ofereix una gamma de varietats de raïm que inclou Garnatxa, Carinyena, Syrah i  altres. Els vins de la DO Montsant són versàtils i poden satisfer una àmplia gamma de gustos.

El Priorat i les seves dues denominacions d’origen, DOQ Priorat i DO Montsant, són punts de referència en la producció vinícola de Catalunya. Els seus vins són testimonis de la passió i la tradició vinícola de la regió, i val la pena explorar-los per experimentar l’autèntic sabor del Priorat i Montsant.

Pin It on Pinterest

Share This